Doorgaan naar hoofdcontent

Bio

Mizt aan de Maas is een Surinaamse/Nederlandse schrijver/artiest. Na in 2002 een hoogtepunt bereikt te hebben met het Suri hiphop duo MvP, vertrok Mizt naar Nederland om aan de Maas (Rotterdam) te gaan studeren en wonen. In de jaren sindsdien heeft hij regelmatig als solo artiest muziek uitgebracht en heeft zich verder ontwikkeld tot producer en songwriter. 

Naast de muziek, prikkelde al jaren een andere schrijf ambitie en toen hij zich de ruimte en tijd gunde heeft Mizt eind 2014 zijn eerste roman, genaamd Quasa's Pepertje, gepresenteerd in boekhandel Donner in Rotterdam. Een samenwerking tussen zijn eigen onderneming Krosi ALM en uitgeverij Life. Quasa's Pepertje is een fictief avontuur van een jongvolwassen meisje, dat zich afspeelt in het tropisch regenwoud van Suriname. Dezelfde dag werd ook de titelsong van Quasa's Pepertje, "Godin van de Tropen", vergezeld met de theatrale videoclip gepresenteerd. In deze videoclip heeft Mizt de rol van Inheemse krijger Kesu op zich genomen, die helemaal weg is van de sterke jonge vrouw, Quasa. Sindsdien is Mizt aan de Maas te vinden op verscheidene festivals en literaire panels en discussies. Tijdens zijn optredens maakt Mizt aan de Maas een combinatie van spoken word/po√ęzie, DJ en akoestische(gitaar) hiphop, waarin hij ondersteund wordt door zijn stiefdochter Joni Jules Williams


Begin 2017 presenteerde Mizt zijn hiphop/funk EP, "De Vonk". 


Mizt is tevens mede-oprichter en organisator van het woordkunst evenement Alfabet Soep en is hij werkzaam als workshop docent (schrijven/rappen) op scholen.

Meer video's via https://www.youtube.com/channel/UCzM4L_mr9W5dLelWh4Ni13g/videos . 

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Zomer Agenda 2017

18/6 - (Sranan) Spoken word bij Sranantongo dictee in Wimasanga (Rotterdam) *VERVALLEN*
24/6 - De Nieuwe Lichting Pop-Up concerten in de binnenstad van Rotterdam (Start: Black Widow)
30/6 - Spoken Word bij het Slavernij monument in Rotterda i.v.m Keti Koti
02/7 - Alfabet Soep Mini Fest - Frederiksplein (Crooswijk)
20/7 - Eendracht Festival - Eendrachtsplein (Rotterdam)
26/8 - Alfabet Soep x Camping Crooswijk
27/8 - Alfabet Soep x Camping Crooswijk

Alfabet Soep, woordkunst & soep op je vrije zondagmiddag

Alfabet Soep is een laagdrempelig woordkunst evenement dat op zondag 15 november 2015 voor het eerst zal plaats vinden in Hostel Room Rotterdam aan de van Vollehovenstraat 62. Het betreft een zondag middag van 15u.-18u., waar acht woordkunstenaars in de breedste vorm hun passie voor zich doen spreken. In de pauze krijgt iedere gast een kom soep. Zowel 't entree als de soep zijn geheel gratis. Voor de eerste editie hebben we gekozen voor oma's erwtensoep en buurvrouw's linzensoep (vegetarisch). 

De sprekers van deze eerste editie zijn: - Greg Cathalina (Den Haag) - Carina Fernandes (Rotterdam) - Christopher Blok (Utrecht) - Poezhia (Rotterdam) - Mizt aan de Maas (Rotterdam) - Lucky de la Coix (Eindhoven) - Joja (Rotterdam) - Wil.iam Shakesbeard (Rotterdam)
Het is de doelstelling van Alfabet Soep om mensen samen te brengen in een gezellige huiskamersfeer om hun geest en hun maag te voeden. 
Tot zondag, 
Team Alfabet Soep

Mizt aan de Maas presenteert: De Vonk (ep)